3 Ağustos 2013 Cumartesi

ERROR!!!

  Evrenle mi yaratıldı yoksa evrenden öncemi; insanın yaradılışına dair türlü teoriler olsa da, insan yaratıldı yaratılalı hem cinsini öldürmekten bir gün dahi vazgeçmedi ya da vazgeçmemeliydi!
   Tek bir gün hatta tek bir an olmadı; insanın insanı öldürmediği. Bu bir seçim miydi yoksa yanlış yazılımın insan dogmasındaki crosing over' ı mı?
   Nedeni önemsiz, aslolan gidişatın bundan böyle ki süreci. Bilim Evreni ve hatta bütün inançları yeniden dizayn ederken; bu kuralın ilahi bir müdahaleyle değişmesini ve ya daha insani formata dönüşmesini beklemek, yüzyılın insanına bir utançtır.
   Evrimin kurallarına müdahil olduk da kendimizi mi eviremeyeceğiz?
   Evrimin en hızlı halini, devrimi biz var etmedik mi? Şimdi sıra yaradılıştan bulaşık öldürümcülük genimizi izole etmeye hatta yok etmeye geldi. Bir ironi; öldürmeyi öldürmek!!!
   Tek bir gün. Evrende tek bir gün insan kanının akışını durdurduğumuzu düşleyelim. Kollektif birleşik bir bilinçle evreni tekrardan dizayn edebiliriz. Evren insan kanıyla besleniyorsa, onun yerine bambaşkasını inşa ederiz ya da tümden yok olup sistemde kocaman bir ERROR! oluveririz.
   Zor olduğunu düşünüyorsak, insana saygı duymuyoruz demektir. Geleceği dizayn etmeye inanmıyorsak ne diye geleceği düşünerek hayatın her günü yaşadığımızı bir düşünelim. Geleceği biz yazıyoruz, insanlık Babil şartlarını yeniden elde etmişken; Babil den öteye gitmemek ne diye?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder