1 Ağustos 2013 Perşembe

kuantivistler aranıyor

   Bu bir inşa hareketidir. Bir başkaldırı. Hayatın olağanlığına ve hayatın kabullenmek zorundalığına isyan. Gelecek bizim kontrolümüz de olmayabilir ama geçmiş bizim zihnimizde. Ne istersek ekleyebilir ya da çıkarabiliriz.
   Unutmak zor, hatta imkansız. O halde yeniden yazalım.
   Nasıl mı?
   Sevgilin seni terk mi etti; "ben ayrıldım, yürümüyordu" de, seni aldattı mı; o halde öldür gitsin. Bir kaza da kaybettim diye anlat, hatta trajik hale getirip ona methiyeler diz. İnsanlar aşkına hayran kalsın. Bu sana yeni aşk getirebilmesi ihtimalini arttırırken, kim bilir belki de kuantik çağrın o denli güçlüdür ki bir bakarsın sevgilin gerçekten ölüvermiş. Çağın haklı ya da haksız olmana bakmadan; ne denli içten ve ayrıntılı kurguluyor olmanla ilgilidir.
   Hadi sinerjik kurgulamalarla, birbirimiz için senaryolar yazalım; evren bizim yerimize sahneye koyuversin.
   Olmasını istediğiniz en uçuk düşünüzü yazın, burayı kader kuyusu misali düşünüp; katlayıp atın hikayenizi. Gerçekleştiğini göreceğiz ve bu hareketin ilerleyen safhalarında, geleceğin mühendisleri olarak yeni ve acemi cedaylarımız olacak.
   Bu bambaşka hayat karşıtlığı. Yazılabilen bir şeyse kader, onu yazan olmak adına ipleri yani kalemi ele geçirme devrimi.
   Devrime doğuştan muhalif ve farklı insanlarla yürümeye başlıyoruz.
   Hadi katıl bize!!!
   Kuantivist ol...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder